неділя, 26 лютого 2017 р.

Урок 33. Вивчення англійської мови

Вітаю, шановні читачі, пропоную вам наступний урок англійської мови. Сьогодні ми трішки відійдемо від традицій. Я не буду давати вам нових слів. Ми вже записали чимало слів. Також вивчили неправильні дієслова. Це дуже багато інформації, яку не так вже й легко утримувати в голові, якщо нею не користуватися. Тож я вирішив дати вам час на повторення усіх вивчених слів. Це займає більше часу, ніж здається. Спробуйте складати з ними речення, а ще краще – з кимось розмовляти англійською. Навіть якщо ви не впевнені, що ви правильно говорите – все одно робіть це, такі вправи допомагають запам’ятовувати слова. Тому одразу перейдемо до модальних дієслів:

Модальне дієслово «need».
 Дієслово «need» (необхідність, треба, потрібно) використовується коли вказується необхідність або потреба. У запереченнях – відсутність необхідності.
Модальне дієслово «need» слабше за «must».
Взагалі, модальне дієслово «need» має свої особливості. Воно вважається модальним тільки у запитальних і заперечних реченнях. У розповідних реченнях дієслово «need» вживається як звичайне дієслово. Якщо після нього стоїть інфінітив, то у розповідних реченнях після «need» ставиться «to».
Також, у розповідних реченнях дієслово «need» можна ставити у будь-який час, підпорядковуючись звичайним правилам часових форм, які ви вже знаєте. Тому дієслово «need» у розповідних реченнях ми розбирати не будемо, бо в тих випадках воно не є модальним. Далі, пишучи модальне дієслово «need», я буду мати на увазі – у значенні запитання і заперечення.
Минулої форми у модального дієслова «need» немає. Однак у неї є доконана форма, яку можна виживати для позначення минулих форм. Однак така форма теж має свої особливості:
You need not have helped me – могли й не допомагати мені (але допомогли).
They need not have visited him – вони могли і не навідувати його (але навідали).   
Ось вам зразки речень, щоб краще розібратися з цим дієсловом:
You need not read this book вам не обов’язково читати цю книгу.
Need I learn the poem? – мені треба вчити вірш?
Need the pupils do this exercise? – Учням треба виконувати цю вправу?
You need not have done it – вам не треба було цього робити.
She need not go there – їй не потрібно туди йти.

В загальному, щоб ви розуміли, модальне дієслово «need» виражає такий стан, коли людина щось зробила, що було не обов’язково, але в цьому нічого поганого немає.

Щоб краще розібратися з цим дієслово розгляньте вправи 515 – 519 у Голіцинському.

Артикль
Ось вам чергові правила на вживання артикля:
I have a…
He has a…
I see a…
This is a…
That is a…
It is a…
There is a…
I am a…
He is a…
She is a…
Вашій увазі вправа 10, щоб попрацювати з цими конструкціями.


Отакий сьогодні урок. Невеличкий, щоб ви мали змогу повторити старий матеріал. Дякую за увагу. До наступного уроку.

Немає коментарів:

Дописати коментар